Logo van Sandy Hill
SANDY HILL, Strandpaviljoen/Beachclub 25, Strandafgang Barnaart 25, 2041 KB Zandvoort, tel. 023 571 2047, info@sandyhill.nl

Een stukje geschiedenis |
Leuk om te weten

Sandy Hill is opgericht in 1966, maar al voor 1966 stond er een standtent en wel van de familie Kemp. Deze familie had in de winter een kolenhandel en in de zomer de strandtent, die toen nog naar de familie heette. In 1966 nam Simon Jan v/d Staay de strandtent over en zocht een andere naam. Om een goede nieuwe naam te krijgen hield hij een enquête onder zijn vrienden, maar daar kwam echter niets uit. Op een dag zag Simon een villa in Noordwijk, die Sandy Hill's heette en die naam sprak hem wel aan. Immers de standtent staat op een (kunstmatige) heuvel van zand. Daarna maakte een vriend van hem het logo, voorstellende de naam Sandy Hill als zandheuvel.

Op een zeker moment was Simon Jan v/d Staay op vakantie in Californië en daar ontdekte hij het golfsurfen en nam toen een surfplank mee terug. Hij was meteen de eerste golfsurfer van Zandvoort! Van daaruit is Sandy Hill uitgegroeid tot het leukste en gezelligste surfcentrum van Zandvoort.

In 1993 werd Peter Kettmann eigenaar. Hij heeft de surftrend gewoon doorgezet: veel (wind)-surfen en catamaranzeilen en er wordt nu ook volop "gekited". Gelukkig is er naast alle sportieve elementen van Sandy Hill ook tijd om lekker te luieren op de ligbedden, lekker bij te praten op het terras met een hapje en een drankje of te feesten tijdens een van de vele party‘s, BBQ's, bedrijfsfeesten, bruiloften of reüniefeesten.

Vanaf 2008 zijn Ton Ruiter en Esther van Oijen de nieuwe eigenaren van dit paviljoen. Ook voor 2017 willen zij het jullie weer naar de zin maken.


Suikerzakje Kemp
Logo bruingeel
Logo blauwgeel
Logo zwartwit

Sandy Hill: de ouderwets gezellige locatie aan het strand van Zandvoort, warm aanbevolen!